Home / All / Cum să alegi cele mai bune baterii sanitare pentru baie și bucătărie

Cum să alegi cele mai bune baterii sanitare pentru baie și bucătărie

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Bateriile sanitare pentru baie și bucătărie deservesc funcții esențiale în aceste încăperi, motiv pentru care trebuie să le alegem cu grijă ținând cont de mai multe criterii relevante. În plus, obiectele sanitare pe care le alegem pentru baie sau bucătărie își vor lăsa amprenta asupra întregului design. În acest articol iți explicăm principalele caracteristici și funcții după care trebuie să te ghidezi pentru a face cea mai bună alegere.

Cum alegem cea mai bună baterie pentru bucătărie

Atunci când amenajăm bucătăria, obiectele sanitare sunt probabil ultimele lucruri cu care am vrea să ne batem capul. Însă, dat fiind faptul că folosim foarte des chiuveta și ne dorim ca aceasta să aibă o durabilitate cât mai mare, e important să fim informați și să ne asigurăm că facem cele mai bune alegeri.

Îți prezentăm mai jos cele mai importante criterii de care să ții cont atunci când alegi bateria pentru bucătărie.

Tipul de material și finisajele

În funcție de buget și de preferințe, există o multitudine de materiale din care poți alege. Dacă ai prefera mai degrabă un material mai ieftin și ușor de întreținut, poți opta pentru o baterie din inox, unul dintre cele mai comune materiale. Există pe de alta parte și materiale premium, foarte rezistente și durabile. Menționăm aici bateriile din compozit, granit, cupru sau crom. Interesant de reținut este faptul că cele cu suprafață cromată au și proprietăți antibacteriene.

Cât despre finisaj, acesta poate fi lucios sau mat, cu aspect de granit sau ceramică, sau îl putem găsi în diferite culori, cum ar fi negru sau aspect metalic. De regulă, finisajele bateriei se aleg în funcție de stilul bucătăriei.

Tipul de montaj

Bateriile de bucătărie se pot monta fie pe chiuvetă, fie pe perete. Cea din urmă se montează direct pe perete, deasupra chiuvetei și reprezintă o soluție optimă atunci când vrem să economisim spațiu pe blat. Bateria cu montare pe chiuvetă se poate atașa fie de chiuvetă, fie de blat, în funcție de tipul chiuvetei.

Descoperă gama noastră de baterii pentru bucătărie.

Tipul de comandă

Funcțiile bateriilor de bucătărie au evoluat foarte mult în încercarea de a reduce efortul depus și de a răspunde nevoilor fiecăruia. Astfel, controlul temperaturii și modul de oprire și pornire a apei se pot face acum mult mai rapid și mai ușor. 

Bateriile cu monocomandă sunt cele mai comune, fiind mult mai practice și ușor de folosit datorită faptului că au un singur dispozitiv – robinet sau manetă – de reglare a apei. Bateriile cu dublă comandă în schimb, sunt compuse din doi robineți care permit reglarea presiunii și a temperaturii apei. Pe lângă funcționalitate, aceste modele reprezintă o alegere potrivită și din punct de vedere al aspectului, atunci când avem o bucătărie amenajata în stil vintage sau retro.

Dacă vorbim despre funcții care intră în categoria premium, există baterii cu senzor, care pornesc apa atunci când sesizează mișcare. Un alt tip de baterie foarte practică este cea cu senzor de atingere, foarte confortabilă și ușor de folosit.

Tipul de pipă

Utilitatea bateriei este direct influențată de caracteristicile și înălțimea pipei. Există trei tipuri de pipă din care poți alege. Pipa standard este varianta clasică, cu țeavă destul de joasă, destul de incomod de folosit. Pipa înaltă în schimb, oferă mai mult spațiu de manevră și este cea mai indicata. Cea mai utilă opțiune este cea cu duș extensibil, care permite folosirea pipei pe post de duș, astfel încât să avem mai multă flexibilitate și să putem spăla cu ușurință obiecte mai voluminoase.

Alegerea bateriei depinde însă și de vasul propriu zis pentru chiuveta de bucătărie. Pentru că și chiuveta este unul dintre cele mai importante obiecte din bucătărie, ne vom ghida pentru alegerea acesteia după criterii precum funcționalitățile, design-ul, materialul, numărul de cuve sau forma.

Pe Badabum poți găsi o plajă largă de astfel de modele; mai mult, anumiți producători, cum ar fi Franke, îți pun la dispoziție seturi complete care conțin atât bateria cât și chiuveta propriu-zisă.

Vezi ofertele pentru chiuvete de bucătărie.

Cum alegem bateria de baie potrivită?

Alegerea celei mai bune baterii de baie poate părea un lucru simplu, dar în realitate e destul de complex, mai ales având în vedere că ne dorim ca aceasta să aibă o durata de viață cât mai lunga. Criteriile care ne interesează sunt: materialul, culoarea, design-ul, finisajul și funcțiile speciale. Este esențial ca materialul să fie unul rezistent și ușor de întreținut. Din punct de vedere cromatic, recomandăm să optezi pentru culori mai deschise, fiind modele mai ușor de curățat și întreținut. De asemenea, e indicat să optezi pentru un finisaj crom.

Toți acești factori depind, desigur, de stilul în care este amenajată baia. Astfel, alegem obiectele sanitare care să creeze o armonie perfectă cu restul băii. 

Tipuri de montare ale bateriilor de baie

Bateriile pentru cadă se pot monta direct pe corpul căzii, în pardoaseala băii sau pe peretele de deasupra căzii sau din interiorul cabinei de duș. Dacă vorbim despre bateriile pentru lavoar, acestea pot fi montate pe blat, în perete sau direct pe lavoar. În cazul vaselor de toaletă cu funcție de bideu, se recomandă o baterie încastrată, cu montaj pe perete.

Cum întreținem o baterie de baie?

Cu cât alegem un material mai calitativ, cu atât întreținerea bateriei va fi mai ușor de realizat. Bateriile din inox, de exemplu, sunt foarte rezistente și ușor de întreținut, fiind și printre cele mai ieftine de pe piață. Bateriile din granit sau compozit fac parte din categoria premium și sunt mult mai rezistente la zgârieturi sau temperaturi ridicate. Pe de altă parte, bateriile cu finisaj crom au și proprietăți antibacteriene, pe lângă nivelul crescut de rezistență. În plus, pentru evitarea depunerii urmelor reziduale sau de calcar, te sfătuim să speli periodic bateria cu un burete moale și săpun, ștergând ulterior cu o cârpă. Detartrarea aeratorului în mod regulat este o altă modalitate prin care să prelungim durata de viață a bateriei.

Există o mulțime de funcții speciale pe care le poți regăsi la unele modele de baterii pentru baie si bucatarie. De exemplu, poți găsi anumite baterii de baie cu filtre, care au rolul de a elimina impuritățile și a păstra calitatea apei. Pe lângă asta, filtrele contribuie și la durabilitatea bateriei.

Vezi oferta de baterii de baie.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Despre Badabum

Suntem o echipă profesionistă, cu experiență de peste 10 ani în comerț electronic, al cărei scop a fost de la început crearea unei companii cu capital românesc 100%, care să răspundă nevoilor clienților, aplicând cele mai înalte standarde. Blog-ul Badabum își propune să ofere în permanență sugestii, recomandări și informații utile în materie de electronice și electrocasnice. Întreg conținutul de pe acest blog este creat pentru a-ți oferi răspunsuri relevante la orice posibile întrebări sau nelamuriri legate de utilitatea sau modul de funcționare al electronicelor și electrocasnicelor tale preferate. Aici vei găsi informații despre noi lansări de produse, informații de tip how-to sau recomandări practice de la specialiștii noștri.

Check Also

Rețete simple și rapide de chec pufos – secretele gustului irezistibil

Mirosul irezistibil de aluat copt, gustul delicios de ciocolată sau vanilie și textura pufoasă, așa s-ar descrie, pe scurt, un desert apreciat deopotrivă de adulți și de copii. Checul făcut în casă, căci despre el vorbim, este una dintre cele mai simple prăjituri. Nu trebuie să fii un expert, ca să obții ceea ce îți dorești, iar întreg procesul preparării lui poate fi amuzant și creativ, mai ales dacă îi implici și pe cei mici.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?