Jak Wilmot, co-fondator al studioului ”Disrupt VR”, din Atlanta, a venit cu o idee năstrușnică: s-a izolat în casă, pentru a-și petrece 168 de ore, adică o săptămână, numai în realitatea virtuală. A mâncat ”normal”, a muncit ”normal”, a făcut sport ”normal”, totul cu un headset. La final, a declarat că l-au usturat ochii, că fără pauze realitatea virtuală e stresantă și că recunoaște că e cel mai nebun lucru pe care l-a făcut până acum!
”Aveam în cap de ceva vreme ideea, dar nu și curajul de a porni la drum”, începe povestea Jak. Jak, fără ”c”, e Jak Wilmot, co-fondator al studioului ”Disrupt VR” din Atlanta, SUA. S-a gândit să petreacă două zile într-o realitate virtuală. De la două zile, a ajuns la cinci, apoi și-a propus să fie departe de lumea dezlănțuită 168 de ore. Dacă împarți 168 la 24 vei constata că vorbim despre…o săptămână.
Și-a sigilat ferestrele, ca-n filme, pentru a nu zări lumina Soarelui. A luat headsetul, a transmis, ”live”, toate cele șapte zile, pe Twitch. Logic, a realizat și un filmuleț, urcat, apoi, pe Youtube, pentru ca lumea să vadă cum s-a distrat și care au fost problemele. A stat mult cu headset-ul ”Oculus” pe ochi. Și-a pregătit, din timp, alt dispozitiv: atunci când se plictisea, avea voie să schimbe, pentru 30 de secunde, dispozitivul conectat la un computer cu un altul, neconectat. Acesta era prevăzut cu o cameră, astfel încât Jak să vadă ce se petrece în jurul său, dar nu cu ochii săi!
”A fost, de departe, cel mai nebun lucru pe care l-am făcut”, avea să spună. ”Uneori, simțeam nevoia de relaxare. Dar am rezistat. Dacă simți că este stresant, poți ieși din realitatea virtuală pentru zece minute, pentru a te relaxa”. A muncit, a făcut sport și s-a odihnit conectat la…lumea realității virtuale. A jucat Skyrim, numai el, pentru a de descărca. Atunci când a avut nevoie de companie, a intrat pe un chat VR. Adică pe o platformă unde îți este permis să interacționezi cu diverse avataruri, controlate de străini. ”Pentru mine, realitatea virtuală însemnă conexiune. Mergi în pantofii altcuiva, poți păși într-o navetă spațială unde să vorbești cu prietenii tăi și poți dialoga cu aceștia”, a spus Jak Wilmot. ”Ceva probleme?”, a fost întrebat. ”Da! Deși dormitul cu headset-ul a fost comfortabil, ochii m-au usturat, la final! Atât!”
Sursa: Futurism