Home / Gadget / El este omul care a trăit, o săptămână, numai în Realitatea Virtuală! ”Fără pauze, e stresant!”

El este omul care a trăit, o săptămână, numai în Realitatea Virtuală! ”Fără pauze, e stresant!”

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Jak Wilmot, co-fondator al studioului ”Disrupt VR”, din Atlanta, a venit cu o idee năstrușnică: s-a izolat în casă, pentru a-și petrece 168 de ore, adică o săptămână, numai în realitatea virtuală. A mâncat ”normal”, a muncit ”normal”, a făcut sport ”normal”, totul cu un headset. La final, a declarat că l-au usturat ochii, că fără pauze realitatea virtuală e stresantă și că recunoaște că e cel mai nebun lucru pe care l-a făcut până acum!

”Aveam în cap de ceva vreme ideea, dar nu și curajul de a porni la drum”, începe povestea Jak. Jak, fără ”c”, e Jak Wilmot, co-fondator al studioului ”Disrupt VR” din Atlanta, SUA. S-a gândit să petreacă două zile într-o realitate virtuală. De la două zile, a ajuns la cinci, apoi și-a propus să fie departe de lumea dezlănțuită 168 de ore. Dacă împarți 168 la 24 vei constata că vorbim despre…o săptămână.

Și-a sigilat ferestrele, ca-n filme, pentru a nu zări lumina Soarelui. A luat headsetul, a transmis, ”live”, toate cele șapte zile, pe Twitch. Logic, a realizat și un filmuleț, urcat, apoi, pe Youtube, pentru ca lumea să vadă cum s-a distrat și care au fost problemele. A stat mult cu headset-ul ”Oculus” pe ochi. Și-a pregătit, din timp, alt dispozitiv: atunci când se plictisea, avea voie să schimbe, pentru 30 de secunde, dispozitivul conectat la un computer cu un altul, neconectat. Acesta era prevăzut cu o cameră, astfel încât Jak să vadă ce se petrece în jurul său, dar nu cu ochii săi!

Jak Wilmot a stat conectat o săptămână la realitatea virtuală

”A fost, de departe, cel mai nebun lucru pe care l-am făcut”, avea să spună. ”Uneori, simțeam nevoia de relaxare. Dar am rezistat. Dacă simți că este stresant, poți ieși din realitatea virtuală pentru zece minute, pentru a te relaxa”. A muncit, a făcut sport și s-a odihnit conectat la…lumea realității virtuale. A jucat Skyrim, numai el, pentru a de descărca. Atunci când a avut nevoie de companie, a intrat pe un chat VR. Adică pe o platformă unde îți este permis să interacționezi cu diverse avataruri, controlate de străini. ”Pentru mine, realitatea virtuală însemnă conexiune. Mergi în pantofii altcuiva, poți păși într-o navetă spațială unde să vorbești cu prietenii tăi și poți dialoga cu aceștia”, a spus Jak Wilmot. ”Ceva probleme?”, a fost întrebat. ”Da! Deși dormitul cu headset-ul a fost comfortabil, ochii m-au usturat, la final! Atât!”

Sursa: Futurism

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Despre Catalin

Suntem o echipă profesionistă, cu experiență de peste 10 ani în comerț electronic, al cărei scop a fost de la început crearea unei companii cu capital românesc 100%, care să răspundă nevoilor clienților, aplicând cele mai înalte standarde. Blog-ul Badabum își propune să ofere în permanență sugestii, recomandări și informații utile în materie de electronice și electrocasnice. Întreg conținutul de pe acest blog este creat pentru a-ți oferi răspunsuri relevante la orice posibile întrebări sau nelamuriri legate de utilitatea sau modul de funcționare al electronicelor și electrocasnicelor tale preferate. Aici vei găsi informații despre noi lansări de produse, informații de tip how-to sau recomandări practice de la specialiștii noștri.

Check Also

Lenovo pune cubul in miscare prin design-ul lui Y720

Un Cube numit Gaming Cubul are o formă care inspiră extrem de multă seriozitate. Cele …

Faci un comentariu sau dai un răspuns?