Home / Știați că? / Top 3 cele mai bune mașini de spălat rufe cu consum energetic mic

Top 3 cele mai bune mașini de spălat rufe cu consum energetic mic

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
top 3 cele mai bune masini de spalat rufe cu consgum energetic mic

 

Pe masură ce prețurile la energie cresc, preocuparea românilor pentru reducerea consumului energetic este tot mai mare. Fără niciun dubiu, cele mai mari consumatoare de energie dintr-o gospodărie sunt electrocasnicele, în special aparatele frigorifice și mașinile de spălat vechi. Așadar, pentru o factură cât mai mică la curent, cea mai viabilă soluție este înlocuirea electrocasnicelor vechi cu unele noi, mai eficiente din punct de vedere energetic. În cele ce urmează, îți vom explica de ce este important acest lucru și care sunt cele mai performante mașini de spălat rufe cu consum energetic mic.

Cât consumă o mașină de spălat rufe veche și de ce e important să o înlocuim

Prețurile la energie devin din ce în ce mai îngrijorătoare, motiv pentru care cei mai mulți dintre noi ne îndreptăm atenția către metode eficiente de economisire. Conform unui studiu realizat de Reveal Marketing Research, 69% dintre români sunt îngrijorați în privința prețurilor la energie electrică, iar pentru 54% dintre aceștia, eficiența energetică este principalul atribut al unei case ideale.

Având în vedere că mașina de spălat rufe este fără îndoială cea mai mare consumatoare de curent dintr-o gospodărie, e important să facem alegeri inteligente pe termen lung. Există diferențe imense de consum energetic între clasa energetică A și clasa G, de exemplu. O mașină de spălat rufe veche, cu clase energetice inferioare, poate consuma cu până la 6 ori mai multa energie decât mașinile de spălat rufe noi și eficiente. Tocmai de aceea, pentru a face economii la curent, îți recomandăm să te orientezi către o mașină de spălat rufe din clasa A sau clase cât mai apropiate de aceasta. 

În rândul românilor există reticențe foarte mari când vine vorba de înlocuirea electrocasnicelor vechi. Iar asta se datorează în mare parte prețului mai ridicat pe care îl au în general mașinile de spălat noi, din clase energetice superioare (A, B, C – conform noilor clasificări ale claselor energetice). 

Însă e important să ținem cont de faptul ca până la urmă, costul inițial de achiziție pentru o mașină de spălat rufe cu o clasă energetică superioară se amortizează în timp, datorită consumului mic de energie și implicit unor facturi mai mici la curent electric. Optând pentru mașini de spălat eficiente din punct de vedere energetic, economisim considerabil și ne putem bucura de facturi la curent chiar și cu 50% mai mici.

Top 3 mașini de spălat rufe cu consum energetic mic

Pentru a te ajuta să iei cea mai bună decizie, ți-am pregătit câteva propuneri de mașini de spălat rufe performante, cu clase energetice superioare, recomandate de specialiștii noștri.

1) Mașină de spalat rufe Slim, Candy Rapido Pro RP4 476BWMR/1-S

O mașină de spălat rufe performantă și silențioasă, cu următoarele specificații: 7 kg, 1400 RPM, Clasa A, Motor Inverter, Steam Hygiene+, WiFi/ hOn App, Easy Iron+

candy masina de spalat rufe slim rapido pro rp4 476bwmr

 

 

2) Masina de spalat rufe Candy Rapido Pro RP 486BWMR/1-S

Cu un design ergonomic și inovator, această mașină de spălat cu consum mic se bucură de: 8 kg, 1400 RPM, Clasa A, Motor Inverter, Steam Hygiene+, WiFi/ hOn App, Easy Iron+ și multe altele.

candy masina de spalat rufe candy rapido pro rp 486bwmr

 

3) Mașină de spălat rufe Electrolux EW6SN406BXI

O mașină de spălat inteligentă, cu o capacitate de 6 kg, 1000 rpm, Clasa C, Motor Inverter, Display LED, Sensicare, TimeManager și altele.

 

În concluzie, e important să înțelegem că electrocasnicele mari din casă contribuie cel mai mult la creșterea kilowaților de pe contoare, tocmai de aceea e indicat să ne luăm inima în dinți și să începem prin a renunța la mașinile de spălat rufe vechi. Prețurile de achiziție ale mașinilor de spălat noi și performante nu ar trebui să fie un impediment. Pe termen lung, această alegere ne ajută să avem un consum mult mai mic de energie și astfel să economisim mai mulți bani. 

Intră pe Badabum.ro și descoperă întreaga gamă de mașini de spălat rufe eficiente din punct de vedere energetic!

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Despre Badabum

Suntem o echipă profesionistă, cu experiență de peste 10 ani în comerț electronic, al cărei scop a fost de la început crearea unei companii cu capital românesc 100%, care să răspundă nevoilor clienților, aplicând cele mai înalte standarde. Blog-ul Badabum își propune să ofere în permanență sugestii, recomandări și informații utile în materie de electronice și electrocasnice. Întreg conținutul de pe acest blog este creat pentru a-ți oferi răspunsuri relevante la orice posibile întrebări sau nelamuriri legate de utilitatea sau modul de funcționare al electronicelor și electrocasnicelor tale preferate. Aici vei găsi informații despre noi lansări de produse, informații de tip how-to sau recomandări practice de la specialiștii noștri.

Check Also

Rețete simple și rapide de chec pufos – secretele gustului irezistibil

Mirosul irezistibil de aluat copt, gustul delicios de ciocolată sau vanilie și textura pufoasă, așa s-ar descrie, pe scurt, un desert apreciat deopotrivă de adulți și de copii. Checul făcut în casă, căci despre el vorbim, este una dintre cele mai simple prăjituri. Nu trebuie să fii un expert, ca să obții ceea ce îți dorești, iar întreg procesul preparării lui poate fi amuzant și creativ, mai ales dacă îi implici și pe cei mici.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?