Home / All / Idei de amenajare pentru curte și grădină: Sfaturi utile, ghid, exemple

Idei de amenajare pentru curte și grădină: Sfaturi utile, ghid, exemple

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 

idei de amenajare curte si gradina

Dacă ai norocul să te numeri printre cei care locuiesc la casă și, mai mult decât atât, dispui de o curte generoasă, te poți considera cel puțin privilegiat. Ce poate fi mai frumos decât o zi de vară în care te bucuri de o masă în aer liber cu cei dragi, sau pur și simplu te relaxezi în balansoar? Însă pe cât de multe beneficii îți aduce, pe atât de multă grijă este necesară pentru o grădină. Dar vestea bună este că poți găsi o mulțime de soluții simple, ieftine și funcționale pentru amenajarea curții tale; tocmai de aceea, ne-am gândit să-ți venim în ajutor cu o serie de sfaturi și idei de amenajare a grădinii astfel încât să-ți poți crea ieftin și rapid propria ta oază de liniște.

Cum amenajăm o curte mică

Indiferent de dimensiunea pe care o are curtea ta, cel mai important aspect în ceea ce privește amenajarea acesteia este, fară îndoială, zona de luat masa. În cazul în care spațiul de care dispui este limitat și deții o curte mai mică, îți recomandăm să optezi mai degrabă pentru o canapea cu măsuță sau un colțar, în detrimentul unui set complet cu masă și scaune. Ideal ar fi că zona de luat masa să se afle în apropierea grătarului. De asemenea, poți găsi chiar și seturi complete de mobilier de grădină, compuse din canapele mici, fotolii sau scaune și masă de dimensiuni reduse.

Cum amenajăm o curte mare

Atunci când ai parte de o curte mai mare, îți permiți să creezi diverse zone delimitate, fiecare cu scopul său. De exemplu, pe lângă eventuala livadă sau plantație, pentru funcționalitate maximă, poți delimita spațiile astfel: poți crea nu doar o zonă de luat masa, ci și o zonă de joacă și chiar una de relaxare, cu balansoar sau fotolii suspendate. Un aspect foarte important este separarea foarte clară a acestor zone, astfel încât întreg spațiul să arate cât se poate de aerisit și armonios. Zona de luat masa împreună cu grătarul  poate fi formată din canapele cu măsuță, set format din masă cu scaune și umbrelă, un foișor de lemn sau orice alt tip de mobilier de terasă care îți este pe plac. În acest sens, noi îți recomandăm un set complet format din masă, scaune și umbrelă:

Heinner Set mobilier de gradina 8 piese ZAMORA

heinner set mobilier 8 piese zamora

Vezi detalii și preț.

 

O altă zonă poate fi dedicată relaxării, unde poți include un balansoar sau un fotoliu suspendat. Pentru o estetică armonioasă, poți adăuga pe acestea perne de dimensiuni mici cu scop decorativ, în nuanțe asemănătoare celorlalte elemente din grădină. Cel mai interesant lucru este că poți opta pentru un balansoar – pat, pentru acele după-amieze însorite în aer liber, în care tot ce-ți dorești e să te relaxezi întins pe spate.

Balansoar pat cu umbrela 2 locuri Heinner STBL008

heinner balansoar pat 2 locuri

Vezi detalii și preț.

 

Sfaturi practice pentru amenajarea grădinii

sfaturi amenajare gradina

1) Delimitează foarte clar fiecare zonă a grădinii, indiferent de dimensiunea spațiului de care dispui. Încearcă să faci în așa fel încât, atât mobilierul de grădină cât și celelalte elemente decorative cum ar fi ghivecele, să facă parte din același stil, iar materialele din care sunt compuse să fie asemănătoare, fie că vorbim de piatră, lemn, oțel sau plastic. Astfel te asiguri că îți transformi curtea într-un loc armonios, relaxant și primitor;

2) Încearcă să găsești un echilibru între funcționalitate și design, și în același timp evită să supra-aglomerezi spațiul cu obiecte care nu sunt necesare; 

3) Nu trebuie să-ți faci griji nici în privința organizării – există o mulțime de obiecte de depozitare de orice fel, în care poți păstra uneltele de grădinărit, eventualele perne de pe balansoar și orice alte obiecte ce aparțin de grădină și care nu ai nevoie să fie la vedere. De exemplu, pe badabum.ro îți stau la dispoziție nu doar cutii de depozitare, ci și canapele cu propriul său spațiu de depozitare pentru grădină.

4) În ceea ce privește spațiile verzi, ar fi util să știi că gazonul natural necesită mult mai multă grijă decât gazonul artificial. Tocmai din acest motiv te încurajăm să optezi pentru cea de-a doua variantă, mai ales dacă știi că nu dispui de timpul necesar pentru îngrijirea constantă a gazonului. Astfel, grădina ta sau locul special amenajat va arăta mereu impecabil, cu un aspect cât se poate de îngrijit. 

5) Mai ales în zilele toride de vara, o umbrelă în zona de luat masa este mai mult decât binevenită, iar partea bună e că poți găsi o mulțime de umbrele de terasă ieftine și utile din care să alegi.

 

Idei și stiluri de amenajare a grădinii

  • Amenajarea grădinii în stil rustic

Indiferent de spațiul de care dispui în curte, îți recomandăm să te asiguri că atât obiectele de mobilier, indiferent ce fel de mobilier alegi, cât și grătarul și ghivecele de flori să fie în același stil. De exemplu, daca optezi pentru o amenajare a grădinii cu flori și piatră, în stil rustic, atunci iți recomandăm ca mesele și scaunele să fie din lemn, iar grătarul din piatră, stil vatră. Totodată, păstrează acest concept și în ceea ce privește aleile sau potecile din grădină. Dacă ești adeptul unui stil rustic sau tradițional, o modalitate excelentă pentru crearea aleilor este construcția unor pavele din lemn, în forma unui trunchi de copac, cu o oarecare distanță între acestea. Toate aceste elemente te vor ajuta să păstrezi acel aer rustic pe care ți-l dorești în grădina sau terasa ta.

amenajare curte in stil rustic

  • Amenajarea grădinii în stil minimalist și modern

Dacă, pe de altă parte, apelezi la un stil modern sau minimalist, ai grijă ca masa și scaunele să fie din oțel și / sau material textil. În acest fel te asiguri că toate elementele din grădina sau terasa ta vor forma armonia perfectă de materiale, design și estetică. În acest caz, un design contemporan necesită alei din beton sau piatră, iar atunci când construcția și forma grădinii îți permite, poți apela chiar la crearea unor trepte din aceleași materiale.

Oricât de mic ar fi spațiul din grădina ta, florile și plantele ar trebui să fie nelipsite. Iar pentru cât mai puține bătăi de cap, iți recomandăm să optezi pentru arbuști și plante ușor de îngrijit, cum ar fi zambilele sau narcisele, dar mai ales petuniile, care se potrivesc de minune în jardiniere sau ghivece suspendate. Dacă vrei să obții o grădină amenajată ieftin, și mai ales dacă îți dorești un stil cât se poate de modern și aerisit, o idee bună ar fi ghivecele suspendate sau statice cu împletitură de ratan, cum sunt cele de la KETER pe care le poți regăsi pe site-ul nostru:

Keter Ghiveci suspendabil Curver, imitatie ratan, maro, 17199246521

keter ghiveci suspendabil curver imitatie ratan

Vezi detalii și preț.

 

Ghiveci rotund imitatie plumb gri Keter Lead 44 cm 48 L

keter ghiveci rotund imitatie plumb

Vezi detalii și preț.

 

Organizarea grădinii nu trebuie sa fie un proces costisitor, există o mulțime de variante prin care putem avea parte de grădini amenajate ieftin și plăcut. De exemplu, cu piesele de mobilier de terasă potrivite, câteva ghivece frumos decorate care să fie în ton cu restul elementelor și florile preferate, poți avea un decor echilibrat, foarte plăcut din punct de vedere estetic dar și foarte funcțional.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Despre Roxana

Suntem o echipă profesionistă, cu experiență de peste 10 ani în comerț electronic, al cărei scop a fost de la început crearea unei companii cu capital românesc 100%, care să răspundă nevoilor clienților, aplicând cele mai înalte standarde. Blog-ul Badabum își propune să ofere în permanență sugestii, recomandări și informații utile în materie de electronice și electrocasnice. Întreg conținutul de pe acest blog este creat pentru a-ți oferi răspunsuri relevante la orice posibile întrebări sau nelamuriri legate de utilitatea sau modul de funcționare al electronicelor și electrocasnicelor tale preferate. Aici vei găsi informații despre noi lansări de produse, informații de tip how-to sau recomandări practice de la specialiștii noștri.

Check Also

Rețete simple și rapide de chec pufos – secretele gustului irezistibil

Mirosul irezistibil de aluat copt, gustul delicios de ciocolată sau vanilie și textura pufoasă, așa s-ar descrie, pe scurt, un desert apreciat deopotrivă de adulți și de copii. Checul făcut în casă, căci despre el vorbim, este una dintre cele mai simple prăjituri. Nu trebuie să fii un expert, ca să obții ceea ce îți dorești, iar întreg procesul preparării lui poate fi amuzant și creativ, mai ales dacă îi implici și pe cei mici.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?