Home / All / Epilarea definitivă acasă: principalele avantaje, cum funcționează și care sunt cele mai bune epilatoare IPL

Epilarea definitivă acasă: principalele avantaje, cum funcționează și care sunt cele mai bune epilatoare IPL

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Epilarea definitivă acasă: principalele avantaje, cum funcționează și care sunt cele mai bune epilatoare IPL

O piele catifelată și netedă necesită o îngrijire constantă, însă de cele mai multe ori, îndepărtarea părului nedorit poate fi un proces neplăcut, dureros și care consumă timp. Tocmai de aceea, tot mai multe doamne și domnișoare își doresc să apeleze la epilarea definitivă, astfel încât să se poată bucura în permanență de o piele fină, fară grija epilării constante. Partea bună este că tehnologia a avansat într-atât încât să ne putem bucura de o epilare definitivă chiar din confortul casei noastre, fară să fie necesară vizita la salon. În cele ce urmează, te ajutăm să înțelegi care sunt avantajele epilării cu IPL (Lumină Intens Pulsată) acasă, cum funcționează această tehnologie și care sunt cele mai bune epilatoare IPL.

Cum funcționează tehnologia IPL

Epilatoarele care folosesc tehnologia IPL generează un spectru larg de lumină care este îndreptat către rădăcina firului de păr, iar acest proces duce la arderea acesteia. Așadar, spre deosebire de metodele de epilare prin smulgere, această tehnologie atacă rădăcina foliculului, ducând la arderea sau slăbirea acesteia. Deși majoritatea acestor epilatoare au o eficiență mai mare în cazul unui ten mai deschis sau a unui fir de par gros și închis la culoare, există și anumite modele care au eficacitate și asupra firului de păr mai fin și deschis la culoare. Epilarea cu lumină intens pulsată poate necesita mai multe ședințe decât în cazul laserului, însă cu toate acestea, majoritatea producătorilor promit îndepărtarea a până la 90% din părul nedorit.

Descoperă ofertele noastre la epilatoare IPL.

Cele mai bune epilatoare IPL recomandate de Badabum

Acum că știi cum funcționează un epilator IPL, îți prezentăm câteva dintre cele mai bune epilatoare IPL Philips, astfel încât să-l alegi pe cel mai potrivit pentru tine.

Philips Epilator IPL Lumea BRI950/00, senzor Smartskin, utilizare cu sau fără fir, 250.000 impulsuri, accesoriu corp și față, roz/alb

Philips Epilator IPL Lumea BRI950/00, senzor Smartskin, utilizare cu sau fara fir, 250.000 impusuri, accesoriu corp si fata, roz/alb

Epilatorul IPL Philips Lumea se bucură de 5 setări de energie luminoasă în funcție de tipul de piele. În plus, este dotat cu:

  • Senzor SmartSkin care îți recomandă cea mai bună setare în funcție de nuanța pielii tale
  • Filtru UV, menit să-ți protejeze pielea de lumina UV
  • Accesorii incluse: cap pentru zone sensibile, accesorii speciale pentru față, husă
  • Poate fi utilizat cu sau fără fir

Vezi detalii și preț.

 

Philips Epilator IPL Lumea BRI956/00, senzor Smartskin, utilizare cu sau fără fir, 250.000 impulsuri, accesoriu corp, axilă și inghinal, auriu/alb

Philips Epilator IPL Lumea BRI956/00, senzor Smartskin, utilizare cu sau fara fir, 250.000 impulsuri, accesoriu corp, axila si inghinal, auriu/alb

Philips Lumea Prestige este eficient pentru o varietate de tipuri de piele și păr, putând funcționa atât pentru un păr închis la culoare, cât și pentru un fir de păr blond. Acesta include mai multe accesorii pentru diverse zone ale corpului: accesoriu cu formă precisă și filtru suplimentar pentru față, accesoriu curbat, de dimensiuni mai mari pentru zone extinse ale corpului și accesoriu pentru zona inghinală și axilară.

Vezi detalii și preț.

 

Epilator IPL PHILIPS Lumea Avanced BRI924/00 + Mini perie curățare facială PHILIPS VisaPure BSC111

Epilator IPL PHILIPS Lumea Avanced BRI924/00 + Mini perie curatare faciala PHILIPS VisaPure BSC111

Epilatorul IPL Philips Lumea Advanced este eficient chiar și în zonele mai sensibile și vine la pachet cu peria de curățare facială VisaPure care te ajută să obții un ten proaspăt, neted și curat.

Vezi detalii și preț.

 

Philips Epilator IPL Lumea BRI953/00, senzor Smartskin, 250.000 impulsuri, accesoriu corp, față și precizie, gri/alb

Philips Epilator IPL Lumea BRI953/00, senzor Smartskin, 250.000 impusuri, accesoriu corp, fata si precizie, gri/alb

Acest epilator IPL este dotat cu un cap pentru zone sensibile, unul special pentru părul facial, husă și accesorii pentru față, corp și axilă. 

Vezi detalii și preț.

Care sunt avantajele epilării cu IPL acasă

  • Rezultate pe termen lung: spre deosebire de alte metode de îndepartare a părului nedorit, epilarea cu IPL garantează o piele netedă pentru mult mai mult timp. Această tehnologie contribuie la slăbirea sau subțierea firului de păr, făcându-l mult mai rar și încetinind considerabil procesul de creștere. Această tehnologie poate îndepărta până la 90% din părul nedorit. 
  • O procedură deloc dureroasă: tehnologia cu IPL nu este deloc dureroasă, în comparație cu metodele clasice de epilare, cum ar fi ceara sau epilatorul clasic. 
  • Confort sporit: epilarea definitivă este o procedură destul de intimă, însă cu ajutorul unui epilator IPL bun, poți face asta chiar din confortul casei tale și îți poți organiza ședințele după bunul tău plac. 
  • Mai puțin costisitoare decât epilarea definitivă la salon: dacă alegi să achiziționezi un epilator IPL, investiția inițială va fi amortizată în timp; tot ce trebuie să faci este să schimbi la o anumită perioadă de timp lampa care generează lumina. Tocmai de aceea, îți recomandăm să alegi un epilator dotat cu cel puțin 100.000 pulsații, astfel încât să dureze cât mai mult timp posibil. 
  • Fără fire de păr sub piele: epilarea cu IPL poate ameliora anumite afecțiuni precum foliculita sau creșterea firelor de păr sub piele.

Ce trebuie să știi înainte de a apela la epilarea cu IPL acasă

⮞ Înainte de a apela la epilarea definitivă acasă, trebuie să știi că, dacă suferi de anumite afecțiuni ale pielii – dermatită, psoriazis, anumite iritații etc – nu este indicat să folosești această metodă de epilare. În orice caz, iți recomandăm să consulți un medic dermatolog înainte de a începe ședințele.


⮞ În primul rând, e important de știut faptul că este interzisă smulgerea firului de păr înainte de sesiunile de epilare cu IPL acasă. Tot ce trebuie să faci este să razi părul cu lama sau cu cremă depilatoare înainte de orice ședință. Astfel, tehnologia IPL va putea să atace direct rădăcina rămasă, sporind astfel eficacitatea procesului.


⮞ Numărul necesar de ședințe diferă de la o persoană la alta. Această tehnologie funcționează cel mai bine pe un ten deschis la culoare și un fir de păr gros și închis la culoare. Însă poți alege un model de epilator care să aibă aceeași eficacitate pentru mai multe tipuri de ten sau fir de păr. În medie, se recomandă între 8 și 10 ședințe săptămânale pentru început. Ulterior, poate urma o perioadă de întreținere o dată la 14 sau 30 de zile, sau la intervalul recomandat de către producător.


⮞ Este indicat să începi ședințele în sezonul rece, toamnă-iarnă, evitând ședințele de epilare vara. În primul rând, nu este indicat să folosești un epilator IPL pe o piele bronzată, pentru că nu doar că nu va avea aceeași eficacitate, ci îți poți provoca și anumite iritații. În al doilea rând, ideal ar fi să eviți expunerea la soare în timpul ședințelor de epilare, tocmai de aceea cea mai bună soluție este să începi acest proces toamna sau iarna.


⮞ Trebuie să știi că eficacitatea epilatoarelor IPL diferă de la o persoană la alta. Astfel, aproape niciun producător nu poate garanta o dispariție definitivă a părului, însă majoritatea asigură o îndepărtare de până la 90% a părului nedorit, acest lucru fiind diferit în funcție de fiecare tip de piele.


⮞ Aparatele IPL au de regulă diferite trepte de funcționare, astfel încât să o poți seta pe cea mai potrivită pentru tine. După cum probabil bănuiai, cele mai mari trepte implică o intensitate mai mare, însă cu un proces ceva mai lent. La polul opus, o treaptă inferioară va asigura un proces mai rapid, însă intensitatea nu va fi la fel de mare, motiv pentru care este recomandat să repeți procedura de 2-3 ori în aceleași zone pentru a păstra un nivel optim de eficacitate.


⮞ În cazul în care ai tatuaje sau alunițe, îți recomandăm să le eviți sau să le acoperi cu un dermatograf alb. După epilare, poți folosi o cremă hidratantă pe bază de aloe vera cu efect de calmare a pielii. Pe de altă parte, îți sugerăm să eviți să folosești uleiuri sau alte creme de corp înainte de sesiunile de epilare – pielea trebuie să fie perfect curată.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Despre Badabum

Suntem o echipă profesionistă, cu experiență de peste 10 ani în comerț electronic, al cărei scop a fost de la început crearea unei companii cu capital românesc 100%, care să răspundă nevoilor clienților, aplicând cele mai înalte standarde. Blog-ul Badabum își propune să ofere în permanență sugestii, recomandări și informații utile în materie de electronice și electrocasnice. Întreg conținutul de pe acest blog este creat pentru a-ți oferi răspunsuri relevante la orice posibile întrebări sau nelamuriri legate de utilitatea sau modul de funcționare al electronicelor și electrocasnicelor tale preferate. Aici vei găsi informații despre noi lansări de produse, informații de tip how-to sau recomandări practice de la specialiștii noștri.

Check Also

Purificatorul de Aer: de ce ai nevoie de unul și cum îl alegi pe cel mai bun

Într-un context al poluării excesive, aerisirea corectă a locuinței devine tot mai importantă, însă, pentru …

Faci un comentariu sau dai un răspuns?