Home / All / Albalux se reinventează: mașinile de spălat autohtone revin pe piață într-o cu totul altă formă

Albalux se reinventează: mașinile de spălat autohtone revin pe piață într-o cu totul altă formă

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Masini de Spalat Albalux

În vremea comunismului, accesul la o mașină de spălat rufe era foarte limitat în rândul românilor. Cu toții ne amintim însă cu nostalgie de mașinile de spălat Albalux, atât de prezente în orice gospodărie din acea perioada.

Producția pentru mașini de spălat Albalux a luat naștere în 1961, într-o uzină mecanică din Cugir. Fabrica producea lunar peste 30.000 de mașini de spălat care erau distribuite atât în România cât și în străinătate. Deși a fost considerată perioada “de aur” a producției mașinilor de spălat românești, cererea din partea românilor era atât de mare, încât producția ajunsese să fie complet depășită.

Masina de Spalat Albalux Sursa foto: adevarul.ro

Cele mai fiabile modele erau cele semiautomate, care, în cele mai multe cazuri, funcționează chiar și în ziua de azi. Povestea nu a fost însă la fel de roz în cazul modelelor automate. În 1980 compania a demarat producția mașinilor de spălat automate, însă în ciuda tuturor eforturilor, acestea prezentau defecte majore. În majoritatea cazurilor se deplasau în timpul funcționării, motiv pentru care trebuiau legate. Primul model fabricat a fost bine-cunoscutul “Automatic”, cu 12 programe, urmat de “Automatic” cu 16 programe.

Mașinile de spălat Albalux erau atât de râvnite, încât mulți români apelau la diverse relații și “pile” pentru a putea avea acces la una. Din păcate, odată cu apariția capitalismului, brandul s-a văzut în imposibilitatea de a face față concurenței, motiv pentru care în 2010 porțile uzinei s-au închis iar producția de mașini de spălat a încetat.

În 2021, Albalux se reinventează

Vestea bună este că, în 2021, Albalux deschide o nouă filă a poveștii cu produse noi-nouțe, fiabile, moderne și dotate cu cele mai noi tehnologii. Din dorința de a păstra tradiția, în prezent se transformă într-un “brand tradițional, îmbrăcat în haine noi”, așa cum afirmă chiar ei.

Compania își dorește să țină pasul cu ultimele tehnologii, venind în sprijinul fiecăruia cu produse calitative menite să ne facă viața mai ușoară. Sub însemnele unui brand tradițional românesc, mizează pe electrocasnice moderne care îmbină perfect 3 elemente esențiale: tehnologie, calitate și preț. 

Cu o experiență de peste 60 de ani în fabricarea mașinilor de spălat rufe, brandul introduce cu încredere o nouă gamă de mașini de spălat rufe automate, dotate cu cele mai moderne funcții pentru a obține haine impecabile. În plus, dispune de o rețea de service-uri la nivel național, pentru a gestiona prompt orice situație legată de garanția produselor. Noul catalog de produse vine cu dotări extrem de utile, cum ar fi opțiunea Hygiene Pro, ce activează instant funcția de auto-curățare, menținând rufele într-un mediu curat și igienic.

Albalux pune accent pe noi tehnologii și pe eficiența energetică

De asemenea, Albalux pune preț pe economisirea consumului energetic, dotând astfel noile mașini de spălat cu clasa energetică A+++. Noile produse beneficiază de până la 23 de programe de spălare, adaptate perfect nevoilor fiecăruia. Pentru a fi tot timpul la curent cu stadiul procesului de spălare, panoul de control cu display vine în întâmpinarea noastră cu afișaj digital ușor de urmărit și butoane touch care oferă o durată de viață mai mare decât butoanele tradiționale.

Durata de viață a mașinii de spălat este îmbunătățită și de motorul INVERTER, iar opțiunea de autocurățare a tamburului activată la fiecare ciclu de spălare protejează cu eficacitate împotriva bacteriilor.

Descoperă noua gamă de ? mașini de spalat Albalux.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Despre Badabum

Suntem o echipă profesionistă, cu experiență de peste 10 ani în comerț electronic, al cărei scop a fost de la început crearea unei companii cu capital românesc 100%, care să răspundă nevoilor clienților, aplicând cele mai înalte standarde. Blog-ul Badabum își propune să ofere în permanență sugestii, recomandări și informații utile în materie de electronice și electrocasnice. Întreg conținutul de pe acest blog este creat pentru a-ți oferi răspunsuri relevante la orice posibile întrebări sau nelamuriri legate de utilitatea sau modul de funcționare al electronicelor și electrocasnicelor tale preferate. Aici vei găsi informații despre noi lansări de produse, informații de tip how-to sau recomandări practice de la specialiștii noștri.

Check Also

Electrocasnice

Electrocasnice necesare pentru o bucătărie utilă și modernă

Bucătăria este locul unde petrecem o bună perioadă din timpul unei zile, indiferent că gătim, …

Faci un comentariu sau dai un răspuns?