Home / Știați că? / Uncategorized / Anvelopa Goodyear realizată 90% din materiale sustenabile

Anvelopa Goodyear realizată 90% din materiale sustenabile

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

anvelopa goodyear din 90% materiale sustenabile

Recent, Goodyear a dezvăluit un model demonstrativ de anvelopă concepută 90% din materiale sustenabile. Acest model de anvelopă a trecut deja probele interne Goodyear și testele pentru omologare.

Care sunt beneficiile acestui nou model de anvelopă din materiale sustenabile? În primul rând, posibilitatea de a contribui la reducerea consumului de combustibil și a amprentei de carbon. Iar asta pentru că, în cadrul testelor efectuate, modelul demonstrativ de anvelopă Goodyear a avut o rezistență mai mică la rulare decât anvelopele realizate din materiale tradiționale.

Din dorința de a construi un viitor mai bun, importanța materialelor sustenabile este deja vizibilă în producția celor mai recente produse Goodyear. De exemplu, opt linii de produse folosesc în prezent ulei de soia.

anvelopa goodyear din 90% materiale sustenabile

Anvelopa demonstrativă Goodyear din 90% materiale sustenabile: 17 ingrediente în 12 componente diferite

Anvelopa demonstrativă realizată din 90% materiale sustenabile conține 17 ingrediente folosite în 12 dintre componentele anvelopei, printre care:

  • Carbon negru. Anvelopa demonstrativă Goodyear conține 4 tipuri de carbon negru, obținute prin piroliza cauciucurilor uzate și prin arderea metanului, a dioxidului de carbon și a uleiurilor vegetale.
  • Ulei de soia. Această resursă bio ajută la reducerea utilizării produselor pe bază de petrol și contribuie la menținerea pliabilității cauciucului în condiții de temperaturi fluctuante.
  • Dioxid de siliciu. Anvelopa demonstrativă conține dioxid de siliciu obținut prin procesul de descompunere a cojilor de orez (RHA silica), fiind un produs care de cele mai multe ori este aruncat.
  • Poliester. Fibrele tehnice de poliester ce rezultă din componentele chimice obținute din reciclarea sticlelor de plastic sunt folosite în realizarea plasei ce susține anvelopa. 
  • Rășini regenerabile de pin. În cazul anvelopei demonstrative Goodyear, rășinile pe baza de petrol sunt înlocuite cu rășini regenerabile de pin și ajută la îmbunătățirea tracțiunii. 
  • Oțel cu conținut reciclat ridicat. Anvelopa demonstrativă utilizează pânza și cordoanele de oțel pentru armarea anvelopelor radiale. 

Această anvelopă prototip este doar o etapă preliminară: până în 2030, Goodyear își propune să lanseze prima anvelopă din industrie realizată 100% din materiale sustenabile. 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Despre Badabum

Suntem o echipă profesionistă, cu experiență de peste 10 ani în comerț electronic, al cărei scop a fost de la început crearea unei companii cu capital românesc 100%, care să răspundă nevoilor clienților, aplicând cele mai înalte standarde. Blog-ul Badabum își propune să ofere în permanență sugestii, recomandări și informații utile în materie de electronice și electrocasnice. Întreg conținutul de pe acest blog este creat pentru a-ți oferi răspunsuri relevante la orice posibile întrebări sau nelamuriri legate de utilitatea sau modul de funcționare al electronicelor și electrocasnicelor tale preferate. Aici vei găsi informații despre noi lansări de produse, informații de tip how-to sau recomandări practice de la specialiștii noștri.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?