Home / All / Electrocasnice necesare pentru o bucătărie utilă și modernă

Electrocasnice necesare pentru o bucătărie utilă și modernă

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Bucătăria este locul unde petrecem o bună perioadă din timpul unei zile, indiferent că gătim, mâncăm sau ne îndeletnicim cu alte treburi gospodărești. Prin urmare este indicat că aceasta să arate elegant și să fie în același timp funcțională. Pentru a ne asigura că mediul de gătit este unul propice, trebuie să acordăm o atenție sporită în alegerea aparatelor electrocasnice de bucătărie.

Fie că mobilăm o casă nouă sau înlocuim acele electrocasice vechi pe care le-am folosit până în prezent, trebuie să ținem cont de scopul pentru care acestea au fost create și anume să ajute la înlesnirea activităților. Pentru asta trebuie să fim isteți și să respectăm ordinea electrocasnicelor în bucătărie, cu alte cuvinte să ne formăm un spațiu de lucru, ușor accesibil între cele mai importante aparate de bucătărie și chiuveta.

Sursa https://pixabay.com/photos/kitchen-furniture-appliances-2660935/

Alegerea unora dintre cele mai bune electrocasnice nu este la îndemăna oricui și necesită documentare și puțină pricepere, pentru a fi pe deplin mulțumiți de produse. Pentru a veni în ajutorul celor care urmează să achiziționeze electrocasnice mici sau mari am întocmit un top cu aparatele necesare unei bucătarii utile și moderne.

Electrocasnice mari

Tot mai des regăsim în casele oamenilor acele bucătarii care par uriașe, dar în același timp călduroase. Acest lucru este posibil cu ajutorul unor electrocasnice incorporabile, care sunt diferite de cele normale, prin prisma faptului că pot fi încastrate în mobila de bucătărie. Trebuie însă să ținem cont că acestea au dimensiuni standard și pot fi uneori mai mici decât electrocasnicele obișnuite. Așadar atunci când cumpărăm o combină frigorifca, un aragaz sau o mașină de spălat vase, vom ști cu exactitate nevoile pe care le avem și spațiul de care dispunem, astfel încât achizițiile să fie reușite.

Sursa https://pixabay.com/photos/fridge-kitchen-refrigerator-2358603/

Combină frigorifică

Când cumpărăm o combină frigorifică principalele aspecte pe care le vom lua în considerare sunt următoarele:

  • Dimensiune:
    În funcție de nevoile și spațiul pe care le avem vom alege combina frigorifică. Astfel, dacă avem o bucătărie mica, trebuie să ne limităm la dimensiuni. Chiar dacă sunt mici, unele combine frigorifice, sunt extrem de bine organizate la interior, oferind astfel posibilitatea stocării unui volum rezonabil de alimente.
  • Tehnologia de răcire:
    Cel mai indicat este să avem parte de tehnologia “no frost” atât pe partea de frigider cât și pe congelator, pentru a nu mai fi nevoiți să pierdem timpul făcând asta manual. Costul este puțin mai ridicat, dar ne vom bucura din plin de această tehnologie.
  • Consumul de energie electrică:
    În ultimii ani, odată cu evoluția tehnologiei, s-au produs combine frigorifice din ce în ce mai econome, dar pentru a fi siguri de cel mai redus consum trebuie să verificăm clasa de eficiență energetică în care se încadrează combina frigorifică (A+++, A++ sau A+ fiind cele mai indicate).
  • Finisajele:
    Oțelul inoxidabil este cel mai popular deoarece are un aspect elegant, dar în același timp neutru. Atât albul cât și negrul sunt foarte întâlnite în rândul combinelor frigorifice, unele având chiar finisaje moderne care sunt rezistente la amprente.
  • Nivelul de zgomot
    Nivelul de zgomot este un aspect foarte important pentru cei care au bucătării open-space sau pentru cei care dorm în apropierea aparatului. Nivelul mediu de decibeli al unei combine frigorifice este de 43 db. Astfel putem considera silențioasă o combină cu un nivel de decibeli sub valoarea de 43 db și zgomotoasă cea care depășește 43 db.

Aragaz

Lucrurile de care trebuie să ținem cont atunci când intrăm în posesia unui aragaz sunt următoarele:

  • Dimensiunea:
    La fel că la combina frigorifică, spațiul util va fi principalul lucru de care trebuie să ținem cont atunci când alegem dimensiunea aragazului.
  • Tipul alimentării:
    Alimentarea aragazului este de două tipuri: pe gaz sau electrică. Daca sunteți un bucătar desăvârșit sau vă place să cochetați cu gastronomia, indicat este aragazul electric, cel puțin la nivelul cuptorului, deoarece acesta oferă opțiunea selectării temperaturii uniforme.
  • Materialul:
    Materialul trebuie să fie rezistent la zgârieturi sau lovituri pentru a-și pastra un aspect plăcut în timp.
  • Consumul de energie electrică (dacă este cazul):
    Dacă optăm pentru un aragaz electric, gândul ne zboară către factura de energie, care va fi direct proporțională cu clasa energetică în care se încadrează acesta. Știm bine de la combinele frigorifice, că cele care sunt din clasa A, urmată de unul sau mai multe plusuri, ne vor ajuta să economisim bani.
  • Funcțiile disponibile:
    Cu cât vom dispune de mai multe funcții, mai ales la nivelul cuptorului, cu atât gradul de diversificare al mâncării gătite vă fi mult mai mare. De aceea este important să alegem un aragaz care să fie dotat cel puțin cu funcțiile de bază.

Mașină de spălat vase

Un produs tot mai des întâlnit în bucătărie este mașina de spălat vase, fără de care nu am putea să mai economisim timpul prețios, pe care putem să-l dedicăm altor activități importante.

Totuși, alegerea unei mașini de spălat vase potrivite ne poate da mari bătăi de cap dacă nu ținem cont de următoarele aspecte:

  • Dimensiunea:
    Orice bucătărie care se vrea cochetă trebuie să aibă o potrivire cu gust a tuturor electrocasnicelor mari. Astfel, dimensiunile mașinii de spălat vase trebuie să fie în concordanță cu spațiul destinat acesteia.
  • Consumul de energie electrică:
    Pentru a ne feri de plățile exagerate ale facturilor de curent este bine să optăm pentru clasele superioare de eficiență energetică și anume A, A+, A++ sau A+++.
  • Capacitatea de încărcare:
    Cu cât aceasta este mai mare și ne permite să introducem mai multe seturi de vase, cu atât putem spăla o cantitate mai mare și astfel vom economisi timp.
  • Nivelul de zgomot:
    Acest aspect trebuie luat în calcul mai ales de cei cu bucătării open-space, deoarece le poate perturba liniștea în cazul în care se odihnesc în living. Un nivel optim de zgomot pentru o mașină de spălat vase este situat în intervalul 45-50 db. 
  • Funcțiile disponibile:
    Indicatorul de finalizare a programului, indicatorul de sare sau protecția împotriva inundațiilor sunt câteva dintre funcțiile care nu trebuie să lipsească unei mașini de spălat vase.

În cazul în care prețurile electrocasnicelor mari ni se par piperate, ne simțim obligați să căutăm diverse oferte existente pe piață, însă trebuie să avem mare grijă când alegem să cumpărăm anumite electrocasnice ieftine, pentru că în timp s-ar putea să plătim mai mult decât am fi plătit pentru un aparat de bucătărie de calitate. Cel mai indicat este să avem răbdare și pe cât posibil economisim banii necesari investiției într-unul dintre cele mai bune electrocasnice.

Electrocasnice mici

Într-o bucătărie modernă, alături de aparatele electrice mari, se regăsesc cu prisosință și electrocasnicele mici, fără de care activitatea noastră gastronomică nu ar fi la fel de facilă.

Amintim aici câteva dintre cele mai utilizate: cuptorul cu microundeaparatul de gătit cu aburi sau robotul de bucătărie. Pe lângă faptul că vom prepara, găti, sau încălzi mâncarea mult mai sănătos, vom beneficia de mai mult timp pe care-l putem petrece cu cei dragi sau pe care-l putem aloca altor activități casnice.

Sursa https://ifworlddesignguide.com/entry/150393-masterpiece-collection

Dacă vom ține cont de aceste caracteristici de calitate ale produselor electrocasnice cu siguranță vom fi foarte incântați de alegerile făcute și ne vom bucura de eficiența de care dau dovadă. (Autor: Dinoiu Ovidiu Daniel – amcumparat.ro)

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Despre Badabum

Suntem o echipă profesionistă, cu experiență de peste 10 ani în comerț electronic, al cărei scop a fost de la început crearea unei companii cu capital românesc 100%, care să răspundă nevoilor clienților, aplicând cele mai înalte standarde. Blog-ul Badabum își propune să ofere în permanență sugestii, recomandări și informații utile în materie de electronice și electrocasnice. Întreg conținutul de pe acest blog este creat pentru a-ți oferi răspunsuri relevante la orice posibile întrebări sau nelamuriri legate de utilitatea sau modul de funcționare al electronicelor și electrocasnicelor tale preferate. Aici vei găsi informații despre noi lansări de produse, informații de tip how-to sau recomandări practice de la specialiștii noștri.

Check Also

Purificatorul de Aer: de ce ai nevoie de unul și cum îl alegi pe cel mai bun

Într-un context al poluării excesive, aerisirea corectă a locuinței devine tot mai importantă, însă, pentru …

Faci un comentariu sau dai un răspuns?