Home / All / Cum îți amenajezi grădina, ca să petreci weekenduri perfecte în familie – idei de pus în practică

Cum îți amenajezi grădina, ca să petreci weekenduri perfecte în familie – idei de pus în practică

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Un weekend în aer liber, împreună cu cei dragi, este întotdeauna binevenit ca să-ți recapeți energia pozitivă. Nu mereu ai posibilitatea de a pleca în vacanțe, așa că e bine să găsești alternative, ca să te relaxezi aproape de casă. Grădina amenajată în acest scop îți poate fi de mare ajutor. 

Pentru că organizarea eficientă a unui astfel de spațiu poate fi o provocare dificilă, ți-am pregătit un ghid despre cum îți poți transforma grădina casei într-un loc perfect pentru weekendurile petrecute în familie. 

Criterii pentru amenajarea unei grădini de familie

Înainte de a începe amenajarea propriu-zisă a unei grădini de familie, este indicat să ții cont de anumite criterii, cum ar fi:

  • funcționalitatea grădinii – organizează spații diferite pentru activități specifice: pregătirea și savurarea mâncărurilor, practicarea unui sport, cultivarea plantelor decorative sau a legumelor, joaca celor mici;
  • asigurarea securității – pentru ca spațiile din grădină să nu reprezinte un pericol pentru copii sau persoanele în vârstă; alege un sistem de iluminat eficient pentru alei și unul de supraveghere video, pentru un plus de siguranță; 
  • alegerea stilului – în funcție de personalitatea ta și a familiei tale, poți alege stilul rustic, japonez, englezesc; pentru a crea armonie vizuală, ține cont și de designul locuinței per ansamblu; 
  • crearea unei atmosfere plăcute – alegerea plantelor, a decorațiunilor, a mobilierului, a culorilor, amenajarea unui heleșteu sau a unei fântâni, toate pot contribui la crearea unei atmosfere relaxante în grădina ta. 

Rezervă un spațiu pentru gătit și mese în familie

O masă în familie, organizată în grădina casei, este relaxantă și distractivă. Rezervă un spațiu dedicat pregătirii mâncărurilor și deserturilor delicioase. Poate fi vorba de o bucătărie de vară sau de un grătar portabil. Apoi, pentru a savura preparatele, ai varianta amenajării unui foișor sau a unei mese cu scaune, lângă care să fixezi și una sau mai multe umbrele. 

Pentru un plus de confort, ar trebui să ai la îndemână vesela, tacâmurile, ustensilele pentru grătar, sacii cu cărbuni și alte accesorii utile. Prin urmare, asigură-te că în această zonă a curții ai și un dulap pentru depozitarea cât mai multor obiecte necesare. De asemenea, nu uita de coșurile pentru resturile menajere ori de cele în care poți păstra pături, perne, jucăriile copiilor. 

Vezi categoria noastra de ▶️ MOBILIER DE GRADINA

Asigură-le copiilor un loc special pentru joacă 

Copiii au o energie debordantă și, ca să-i faci să se simtă în largul lor, joacă-te cu ei cât mai mult și amenajează-le un loc de joacă, pentru momentele în care vrei să te odihnești. În funcție de vârstă, personalitate și de activitățile care le fac plăcere, ai mai multe variante la dispoziție:

  • construiește căsuțe în copaci – copiii adoră aventurile, iar căsuțele în copaci sunt atractive, pentru că le oferă un spațiu doar al lor, unde își pot construi propriile povești;
  • amenajează-le un spațiu cu apă – o piscină gonflabilă sau o cădiță în care se pot bălăci în voie este ideală pentru cei mici, mai ales vara; 
  • creează-le senzația că sunt în parc – leagănele, trambulinele, toboganele sunt obiecte cu ajutorul cărora îi poți ține ocupați pe cei mici, când vrei să citești o carte în timp ce te dai în balansoar.

Indiferent ce alegi, asigură-te că îi poți supraveghea. Apoi, este recomandat ca aceste spații să fie acoperite cu iarbă sau nisip fin, nu cu dale de beton sau zgură. Dacă optezi pentru iarbă, asigură-te că o uzi frecvent și că este cosită, astfel încât să se dezvolte uniform și să arate frumos. 

Vezi ? AICI toate ofertele noastre de COASE ELECTRICE SI MOTOCOASE

Amenajează un teren pentru sport

O partidă de fotbal, chiar și în doi sau trei, un mini campionat de badminton ori de volei organizat în timpul weekendului, gimnastica aerobică sunt câteva exemple de activități pe care le poți avea în familie, chiar în grădina casei tale. 

Pentru aceasta, poți amenaja un teren de sport. Împrejmuit cu gard viu și acoperit cu gazon, un astfel de spațiu îți oferă posibilitatea de a îmbina utilul cu plăcutul. Pe de o parte, toți membrii familiei fac sport, cei mici învață ce înseamnă spiritul de echipă, dar și competiția, și pe de altă parte, te încarci cu energie pozitivă mișcându-te în aer liber alături de cei dragi. Gazonul necesită, însă, o îngrijire specială, de la felul în care îl uzi, până la tunderea lui. Așadar, consultă-te cu specialiștii în domeniu, ca să știi cum să ai grijă corect de el. Totodată, ca să eviți accidentările și să te asiguri că se poate dezvolta armonios, curăță-l măcar o dată pe săptămână de frunzele moarte, cu ajutorul unui aspirator de grădină.

Vezi ? AICI toate ofertele noastre de ASPIRATOARE PENTRU GRADINA

Alege plantele potrivite pentru grădina ta

Amenajarea grădinii presupune și alegerea unor soiuri de plante potrivite. Iată câteva recomandări:

  • alege soiuri diverse de plante – organizează parcele separate pentru florile decorative, cele cultivate în ghivece și pentru legume și verdețuri; 
  • ține cont de nevoile plantelor – cantitatea de lumină și durata de expunere la aceasta, calitatea solului, umiditatea, dimensiunile până la care cresc când ajung la maturitate, spațiul de care au nevoie pentru a se dezvolta armonios; 
  • nu evita pomii sau arbuștii fructiferi – dacă sunt îndeplinite condițiile climatice, nu evita să cultivi pomi sau arbuști fructiferi din roadele cărora să faci dulceață sau siropuri împreună cu cei dragi. 

Plantele au nevoie, însă, de multă grijă din partea ta. Așadar, unele weekenduri pot fi dedicate exclusiv grădinăritului. Implică-ți toată familia în această activitate. Pe cei mici îi poți învăța cum se sădesc plantele în ghivece, cum trebuie săpate și udate legumele și verdețurile. Pentru aceasta, asigură-te că ai la îndemână toate uneltele de care ai nevoie. 

? AICI gasesti oferta noastra de UNELTE PENTRU GRADINARIT

Amenajează un iaz de grădină

Un weekend relaxant în grădină, alături de cei dragi, înseamnă și câteva ore de odihnă. Un loc perfect în acest scop poate fi malul apei. Cu alte cuvinte, poți opta pentru amenajarea unui iaz. În acest caz, vei avea nevoie, printre altele, și de pompe sau hidrofoare pentru a împrospăta apa din el și va trebui să-l cureți. Dacă vrei, poți să îl populezi și cu pești. 

Vezi categoria noastra de ▶️ POMPE SI HIDROFOARE

Un astfel de loc îți va permite și să organizezi un picnic chiar la tine în curte, dacă vrei să variezi locul în care obișnuiești să iei masa cu familia. 

Amenajarea unei grădini în care să petreci weekenduri relaxante cu familia poate fi o provocare dificilă, însă, ținând cont de câteva recomandări și idei, cum sunt și cele de mai sus, proiectul tău poate fi transformat în unul de succes. Depinde doar de tine ce îți dorești.

Sursa foto: Shutterstock 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Despre Badabum

Suntem o echipă profesionistă, cu experiență de peste 10 ani în comerț electronic, al cărei scop a fost de la început crearea unei companii cu capital românesc 100%, care să răspundă nevoilor clienților, aplicând cele mai înalte standarde. Blog-ul Badabum își propune să ofere în permanență sugestii, recomandări și informații utile în materie de electronice și electrocasnice. Întreg conținutul de pe acest blog este creat pentru a-ți oferi răspunsuri relevante la orice posibile întrebări sau nelamuriri legate de utilitatea sau modul de funcționare al electronicelor și electrocasnicelor tale preferate. Aici vei găsi informații despre noi lansări de produse, informații de tip how-to sau recomandări practice de la specialiștii noștri.

Check Also

Rețete simple și rapide de chec pufos – secretele gustului irezistibil

Mirosul irezistibil de aluat copt, gustul delicios de ciocolată sau vanilie și textura pufoasă, așa s-ar descrie, pe scurt, un desert apreciat deopotrivă de adulți și de copii. Checul făcut în casă, căci despre el vorbim, este una dintre cele mai simple prăjituri. Nu trebuie să fii un expert, ca să obții ceea ce îți dorești, iar întreg procesul preparării lui poate fi amuzant și creativ, mai ales dacă îi implici și pe cei mici.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?