Home / Auto / Fugi d’acia, nu se poate! Ba da! DACIA, mini-SUV electric! Din 2021!

Fugi d’acia, nu se poate! Ba da! DACIA, mini-SUV electric! Din 2021!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Pare greu de crezut, dar nu este o utopie. Conform veștilor ce ”transpiră” din presa franceză, Dacia ar putea lansa, în 2021, un mini-SUV electric! ”Minunea” ar veni la 10.000 de euro, se va încărca la priză normală, în patru ore și va avea o autonomie de circa 200 de km!

Renault a venit și a propus ”Renault City K-ZE” pentru piața din China, lucru dezvăluit la Salonul Auto de la Shanghai. Încă de atunci s-a pus problema extinderii proiectului pentru piața europeană, pe drumul deschis de producătorul francez în domeniul electrificării. Așa a apărut numele de...Dacia!

Conform celor…auzite, vorbim despre o mașină cu cinci uși și cu o alură de mini-SUV, ce ar urma să se vândă, în Franța, la 14.000 de euro, iar în România cu puțin peste 10.000. ”Dacia City K-ZE”, dacă se va numi așa, nu va fi la fel de luxoasă precum un ”Zoe”, însă, dacă va păstra caracteristicile versiunii chineze, va dispune de dotări suficiente! Va avea o baterie de capacitate medie, ceea ce înseamnă o autonomie limitată la 200 de kilometri. Pentru a permite lansarea noului ”Sandero”, Dacia electrică nu va apărea mai devdeme de 2021!

Dacia electrică:

  • versiunea pentru Europa a ”Renault K-Ze” din China
  • cinci uși, patru locuri
  • încărcare 100% la priză normală, în patru ore
  • autonomie electrică de 200 km
  • cameră marșarier, climatizare, navigație cu ecran tactil
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Despre Catalin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?