Home / Gadget / Health / De ce să folosim periuţa de dinţi electrică?

De ce să folosim periuţa de dinţi electrică?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

DR-MAYER

Câte persoane se pot lăuda că ştiu toate mişcările indicate de medicii stomatologi pentru periajul corect al dinţilor? Apoi, cine se poate lăuda şi cu faptul că şi execută corect toate aceste mişcări? Căci, neexecutate corect, pot avea urmări neplăcute. Iată câteva dintre ele:

  • retragerea gingiei are loc atunci când, în loc să periem dinţii de la rădăcină spre vârf, cei îi mai mulţi dintre noi procedăm exact invers sau îi periem prin „clasica” mişcare orizontală. Prin retragerea gingiei de pe dinte, rămâne expusă dentina, o suprafaţă cu terminaţii nervoase sensibile la alimentele calde, reci, dulci sau acide. Şi aşa poate apărea durerea!
  • deteriorarea smalţului poate apărea la persoanele care efectuează un periaj în care îşi pun toată forţa, plecând de la premisa falsă că aşa se curăţă bine dinţii
  • apariţia tartrului şi a gingivitei întrucât nu se îndepărtează placa bacteriană

Însă toate aceste neplăceri pot fi evitate prin adoptarea unei soluţii foarte simple: utilizarea periuţei de dinţi electrice. Face singură tot ceea ce medicul stomatolog îşi doreşte de la noi şi poate fi folosită uşor de către copii şi de către persoane cu deficienţe motorii.

În plus, important de reţinut este faptul că există periuţe electrice de dinţi care:

  • produc unde sonice ce contribuie la îndepărtarea plăcii bacteriene
  • pot executa periajul în trei moduri: puternic, sensibil şi masaj
  • au un cronometru datorită căruia se poate respecta periajul de 2 minute recomandat de stomatologi
  • pot fi însoţite de un sterilizator cu tehnologie UV (ultra-violete) care duce la distrugerea a 99,9% dintre bacteriile care se pot dezvolta pe periuţa de dinţi

Periuţele electrice din gama Dr. Mayer întrunesc toate aceste calităţi şi pot fi găsite pe www.badabum.ro la preţuri foarte accesibile. Alături de ele, în gama Dr. Mayer se mai găsesc irigatoare orale, periuţe electrice sonice de voiaj precum şi rezerve.

Cum tot medicii spun că este mai uşor să previi decât să tratezi, poate că cel mai bine ar fi trecem cu toţii la periuţa de dinţi electrică. Fireşte, acest lucru nu înlocuieşte vizitele regulate la medic. Dar ce bine e ca, atunci când, mergem, el doar să ne confirme că avem o dantură perfectă!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Despre Badabum

Suntem o echipă profesionistă, cu experiență de peste 10 ani în comerț electronic, al cărei scop a fost de la început crearea unei companii cu capital românesc 100%, care să răspundă nevoilor clienților, aplicând cele mai înalte standarde. Blog-ul Badabum își propune să ofere în permanență sugestii, recomandări și informații utile în materie de electronice și electrocasnice. Întreg conținutul de pe acest blog este creat pentru a-ți oferi răspunsuri relevante la orice posibile întrebări sau nelamuriri legate de utilitatea sau modul de funcționare al electronicelor și electrocasnicelor tale preferate. Aici vei găsi informații despre noi lansări de produse, informații de tip how-to sau recomandări practice de la specialiștii noștri.

Check Also

Iaurt facut acasa – sanatate si amintiri din copilarie

Toate mamicile isi amintesc intamplari frumoase din copilaria lor: alergatul prin livezile bunicilor, mesele de …

Faci un comentariu sau dai un răspuns?