Home / Auto / TESLA ”S3XY” – SUV-ul ”SEXY” cu 483 km autonomie, 14 boxe și patru porturi USB

TESLA ”S3XY” – SUV-ul ”SEXY” cu 483 km autonomie, 14 boxe și patru porturi USB

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

”Tesla” a prezentat noul model de SUV-compact, ”S3XY”. Vorbim despre o mașină cu autonomie de 483 km, ce poate atinge și 241 km/h, dotată cu 14 boxe, hărți cu vedere din satelit, streaming de muzică, patru porturi USB și două dock-uri pentru smartphone. Prețul de pornire e de 39.000 de dolari, ajunge la 60.000, iar primele vehicule pot fi livrate în toamna lui 2020

Elon Musk, boss-ul de la ”Tesla”, și-a dorit mult să poată da denumirea de ”SEXY” unor modele de-ale sale. Din păcate pentru el, vecinii de la ”Ford” înregistraseră, deja, drepturile pentru ”Modelul E”, astfel că în momentul lansării noului SUV compact, ”Tesla” a trebuit să se mulțumească doar cu ”S3XY” – un model bazat, în proporție de 75 la sută, pe componentele ”Modelului 3”.

Ne aflăm în fața celui de-al doilea produs ”Tesla” ce dorește să ajungă la mase, la publicul larg. Cunoșteam, deja, sedanul cu ”Modelul 3”, compania trebuia acum să atace și palierul SUV-ului, care, conform spuselor lui Musk, reprezintă cea mai bine vândută mașină în Statele Unite.

”Modelul Y” vine, în continuare, cu cele trei rânduri de scaune și cu o capacitate maximă de șapte persoane. Plafonul este panoramic, de cristal, ușile au rămas ”aripă de șoim”. ”Modelul Y” este disponibil în patru variante, cu o autonomie maximă de 483 de kilometri la ”Long Range” și una minimă, de 370 de kilometri, pentru ”Standard Range”. Există și versiuni mai puternice, ”Dual Motor” și ”Performance”, cu autonomii de 451 de kilometri. Dacă vorbim despre viteza maximă, ajungem la 241 de km/h și o accelerare de la 0 la 100 km/h în 3,7 secunde.

Să intrăm, nițeluș, în interior.

Am specificat că mergem, în mare parte, pe dotările de la ”Modelul 3”, așa că păstrăm ecranul tactil de 15 inch. Tapițeria este neagră la bază. Pentru 1.500 de dolari o poți transforma în argintiu sau albastru, pentru 2.000 de dolari în alb sau 2.500 $ pentru roșu. Toate cele patru versiuni includ ”Interioare Premium”:

Ca și la celelalte modele, funcția de pilot automat, cunoscută drept ”Autopilot”, nu este inclusă în prețul inițial. Pentru o sumă cuprinsă între 3.000 și 4.000 de dolari, o poți primi și pe ”S3XY”.

Prețurile și livrarea:

  • Standard Range – 39.000 de dolari, primăvara lui 2021, 370 de km autonomie
  • Long Range – 47.000 de dolari, toamna lui 2020, 483 de km autonomie
  • Dual Motor AWD – 51.000 de dolari, toamna lui 2020, 451 km autonomie
  • Performance – 60.000 de dolari, toamna lui 2020, 451 km autonomie

Liniile de configurare s-au deschis deja, iar pentru cei care doresc a face o rezervare o pot ”executa” în SUA, contra a 2.500 de dolari, returnabili în cazul în care se renunță la mașină.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Despre Catalin

Suntem o echipă profesionistă, cu experiență de peste 10 ani în comerț electronic, al cărei scop a fost de la început crearea unei companii cu capital românesc 100%, care să răspundă nevoilor clienților, aplicând cele mai înalte standarde. Blog-ul Badabum își propune să ofere în permanență sugestii, recomandări și informații utile în materie de electronice și electrocasnice. Întreg conținutul de pe acest blog este creat pentru a-ți oferi răspunsuri relevante la orice posibile întrebări sau nelamuriri legate de utilitatea sau modul de funcționare al electronicelor și electrocasnicelor tale preferate. Aici vei găsi informații despre noi lansări de produse, informații de tip how-to sau recomandări practice de la specialiștii noștri.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?